Fotograaf opleiding Friesland
Zwangerschap laten vastleggen

Op een prachtige, toch ietwat, koude winterdag heb ik Baukje haar zwangerschap mogen en kunnen vastleggen. Zij verwachten hun vierde kindje. Ook deze zwangerschap is een bijzondere zwangerschap en waardevol om hem te laten vastleggen.

Naast het vastleggen van haar zwangerschap begeleidde ik tijdens deze fotoreportage ook een startende fotograaf. En hoe ontzettend gaaf is het om naast het vastleggen van de waardevolle, belangrijke momenten ook een fotograaf verder te laten ontwikkelen? Nou ontzettend gaaf!!

In het najaar van 2019 ben ik begonnen met het geven van een opleiding tot fotograaf. Dit is een fotografietrainingstraject van drie maanden waarin ik elke maand 1 dag een training geef die gericht is op de behoefte van mijn cursist. De cursist kan al een fotograaf zijn (met een eigen bedrijf) maar ook startende of bijna startende fotografen kunnen dit traject gaan doen.

Tijdens de eerste bijeenkomst van dit traject – opleiding tot fotograaf – heb ik mijn cursist laten zien hoe ik fotograaf tijdens een fotoshoot. Daarbij kijkend naar achtergrond, setting, compositie, instellingen en het allerbelangrijkste: het contact!

De cursist heeft goed mee kunnen kijken en ook mee kunnen doen en heeft deze onderdelen in een thuisopdracht ook moeten toepassen.

Nieuwsgierig naar dit fotografietrainingstraject – opleiding tot fotograaf – ? Klik dan hier.


Zwangerschapsfoto’s van de fotoreportage tijdens de fotografieopleiding in Friesland.