Workshop ‘fotografie basis up’  – Jaaaaaaa, je gaat van de automatische stand af! – 

Jij wilt zelf de baas worden over de belichting van de foto. Je wilt de camera naar jouw wens instellen. Je wilt een lichtere foto of juist een donkeren foto maken dan dat de automatische stand van je camera aangeeft! Je wil gewoon veel meer leren over fotograferen? Dat kan allemaal in deze volle workshop fotografie BASIS-UP. Fardau neemt je een hele dag mee in de theorie en de praktijk hoe je dit allemaal moet en kunt doen. Een super volle en leerzame dag.
Na deze dag ken jij je camera en ben jij in staat om de foto te maken met je eigen instellen m.b.t. diafragma, sluitertijd en ISO. En dat is zo ontzettend gaaf om te kunnen!

Deze workshop staat in het teken van je camera beter leren kennen en vooral ook zelf te bepalen wat en hoe je foto er qua belichting uit komt te zien. Vaak hoor je wel iets over diafragma of sluitertijd, maar helemaal hoe en wat weet je vaak niet. En op veel camera’s van nu kan je zelf ontzettend veel instellen. In één dag leer je met de theorie hoe het in elkaar zit, maar mooier is dat bij elk onderdeel er ook een praktijkmoment is. De groep is niet groter dan 6 personen waardoor de persoonlijke begeleiding erg groot is.

In deze workshop gaan we in op hoe je scherptediepte in een foto wel of niet creëert. Wil je veel scherp op een foto of wil je juist maar een klein gedeelte scherp hebben op de foto. Wil je een wazige achtergrond of juist niet? Dat ga je zelf ervaren hoe dit kan en moet. We gaan dus van de automatische stand af.

Inhoud van de workshop Fotografie basis up:
Je krijgt meer kennis en vaardigheden over:
– scherpstelling
– scherptediepte
– diafragma
– sluitertijd
– isowaarde

Afwisseling van theorie en praktijk in kleine blokken.

Voor wie:
Iedereen die foto’s maken leuk vindt, die meer wil weten van fotograferen en graag zelf de instellingen wil bepalen maar niet weet hoe dat moet en daarbij ook niet weet wat je daar allemaal mee kan. Deze workshop sluit heel goed aan bij de workshop ‘fotografie basis’.
Voor iedereen die al eens een basiscursus heeft gevolgd en daarna niets meer heeft gedaan met fotograferen of met het geleerde of met beide. Doordat we veel praktijkoefeningen doen is het een mooie ‘opfrisser’.

Wat heb je nodig? 
Een digitale camera waarbij je diafragma kunt instellen of spiegelreflexcamera.

Waar: Dorpshuis in Marrum (Friesland)

Datum: Zaterdag 1 februari 2020   (vol)
Datum: Zaterdag 11 april 2020
Datum: Zaterdag 6 juni 2020

Tijd: 10.00-15.30 uur
Investering: 129 euro incl. BTW, koffie/thee, een lunch en schoonmaakset voor de lens.

Groepsgrootte is maximaal 8 deelnemers.

Opgave via de mail: info@fbs-fotografie.nl

Bij meer belangstelling kan er meer data bijkomen