Bruidsfotografie: Jan Binne en Maaike

Vorige week mocht ik de trouwdag van Jan Binne en Maaike fotograferen. Een prachtig mooi bruidspaar, die heel veel plezier samen hebben en samen met hun familie! Een ontspannen dag (maar zeker af en toe ook met spannende momenten) met mooie momenten. Hieronder de beschrijving en vooral ook een overzicht van de foto’s van deze stralende dag.

Om kwart voor 11 kwam ik aan bij het ouderlijk huis van Maaike. Al deels in de make-up en ze zat nog in haar mooie jurkje, waarin ze ’s ochtends vroeg in Damwâld zijn getrouwd. Ondertussen kwamen haar beide broers ook binnen druppelen om hun mooie kleding aan te trekken. Na de make-up was het tijd voor de jurk. Een behoorlijk kluif maar met de goede hulp van Tineke van schoonheidssalon Beauty Style is het geslaagd om Maaike helemaal in de jurk te krijgen. Prachtig! En ja toen arriveerde Jan Binne al, maar die moest eventjes wachten. Het haar van Maaike moest nog even afgemaakt worden. Na een kwartiertje belde Jan Binne aan en zagen ze elkaar die dag voor de tweede keer.

Na de ontmoeting was het tijd voor de lunch en dit was bij de ouders van Jan Binne. Een prachtige tuin met daar een prachtige versierde overkapping waar de lunch in een ontspannen en mooi aangeklede sfeer werd genuttigd.

Na de lunch was het tijd voor de bruidsfoto’s. Omdat de tuin zo prachtig was hebben we daar ook een paar bruidsfoto’s gemaakt (met en zonder geiten 😉 ) en daarna zijn we naar Stania State gereden. Vlak voor Stania State zijn we even gestopt om een paar foto’s te maken in het bloeiende fluitenkruid. Daarna toch echt naar Stania State. Nienke (het bruidsmeisje) was mee om te helpen met de jurk. Heerlijk hoe dit allemaal verliep. Jan Binne is gek op de natuur en wilde graag de rododendron struiken als achtergrond op de foto. Halverwege kwamen de ouders van Maaike aanlopen en zij hebben toen nog even genoten en geholpen met de laatste foto’s. Dichtbij Stania State begon het wat te druppen en al snel kwam er een behoorlijke bui. En daar kwam al hulp: Eelke met twee paraplus waardoor het bruidspaar, en later ook ik, droog kwamen te staan. En na een paar minuten was het droog en hebben we de laatste foto’s kunnen maken.

Mooi dat de bui was geweest want het werd tijd voor de champagne op het bordes. En iedereen wenste het bruidspaar in 1 woord iets toe (heb je ze allemaal goed kunnen horen Jan Binne en Maaike??! En toen was het tijd voor de bruidstaart en het gezellig samen zijn.

Na de koffie/thee met de taart was het tijd voor familiefoto’s. Naast de standaardfoto’s heb ik ook wat andere fotomomenten vastgelegd. Deze andere momenten kan je hieronder ook terug zien.

Om half 7 begon de trouwdienst in Feanwâlden. Een mooie dienst met veel humor. De dominee heeft er een mooie dienst van gemaakt en de vooroefening van de liederen was voor mij echt iets nieuws. Een speciaal moment was het brengen van de ringen. Dit was niet bekend voor alle gasten hoe dit gedaan werd. En dit werd op een prachtige manier gedaan wat heel erg past bij Jan Binne en Maaike. De ringen werden gebracht door de prachtige uil Tito! Het was even spannend, want Tito wachtte even voordat hij kwam aanvliegen. Maar daarna ging het goed!

Ook de inbreng van zus Femke aan het einde van de dienst was een heel mooi moment en niet te vergeten het moment dat Beppe luidop zei: “ik heb de kus gemist”. Dus die hebben het bruidspaar eventjes goed over gedaan! Deze kus heb ik niet vastgelegd, maar wel de reactie van Beppe. Nieuwsgierig naar deze reactie? Dat is de laatste foto 😉 !  Na de kerkdienst zat het er voor mij op.

Jan Binne en Maaike: ik heb een hele mooie dag vastgelegd: bedankt dat ik jullie fotograaf mocht zijn. En ik wens jullie heel veel geluk, liefde een vooral plezier toe!
En niet te vergeten de familie Dijkstra en van der Woude: ik wil jullie bedanken voor jullie openheid, gastvrijheid en gezelligheid.

Trouwfoto’s: Stania State
Toast en diner: Stania State 
Make-up: Schoonheidssalon Beauty Style
Kapsalon Geartsje Oosternijkerk.