Een dikke week na de trouwdag van Jan Binne en Maaike kreeg ik een berichtje van Nienke of ik 30 september ook vrij had staan. Want Wybren heeft haar gevraagd! Nienke is het zusje van Jan Binne en dit vond ik daarom ook erg leuk dat zij mij hiervoor vroegen. En ja deze dag stond nog open in mijn agenda. Dus begin juli ben ik bij hun op bezoek geweest om hun dag door te spreken.

’s Ochtends in de vroegte reed ik naar de Wal. Ik koos ervoor om door het ‘bûtenfjild’ te gaan rijden. Heerlijk rustig en een prachtig landschap. Aangekomen was het rondom het huis al mooi versierd en binnen was het een ontspannen sfeer. Nienke was al in de make-up en liep rustig rond in haar spijkerbroek en hemd. Helemaal geen drukte om wat nog komen gaat. Moeder en zus werden mooi in de make-up en gezet en daarna was het tijd voor het aantrekken van de jurk. Inmiddels was Susanne, de beste vriendin, ook aangekomen om haar te helpen met de sieraden en de jurk. Naast dat Mem de jurk heeft gedaan heeft ook Heit heeft nog even geholpen met de jurk en even later was hij verantwoordelijk voor de dubbele knoop met als opmerking: “dat wurdt jun de skjirre foar Wybren om de jurk út te lûken”.

En toen was het tijd dat Wybren haar ophaalde. In een prachtige Audi kwam hij aanrijden. Hij hoefde niet meer aan te bellen, want Nienke stond al in de deuropening. Een prachtig stel met heel veel liefde voor elkaar. Dit was vanaf dat moment de hele dag te zien en te bewonderen.

Als snel zijn we naar Damwáld gereden om daar op de boerderij foto’s te maken. In de stal, op het stro, de trekker niet te vergeten en ook in het weiland. Het scheelde weinig of er was een hap uit de jurk gegeten!

Daarna zijn we naar hun speciale plek gereden in Moddergat. Een prachtige plek om nog even een paar foto’s te maken en toen was het tijd voor een lunch op de Wal. Alle daggasten stonden te wachten op het bruidspaar.

In de prachtige zaal van het gemeentehuis van Dokkum werd het jawoord gegeven. Ook hierin werd veel gesproken over hun liefde voor elkaar en voor hun omgeving.

In de nabijheid van het gemeentehuis zit een prachtige locatie: de IJsherberg. Hier werd de taart aangesneden en was er ’s avonds een heerlijk diner voor de daggasten.

In een prachtig kerkje in Damwâld werd er een zegen gevraagd over hun huwelijk en gaven Wybren en Nienke in hun eigen woorden aan waarom zij voor elkaar kiezen. Prachtige woorden zijn er gesproken gevolgd met een mooie ringwisseling.

Een dag vol met liefde, emotie en humor! Bedankt dat ik deze dag voor jullie mocht vastleggen.

Wybren en Nienke: heel veel geluk en liefde voor jullie toekomst toegewenst!

Locatie:
Bruidsfoto’s: op ‘e pleats in Damwâld en Moddergat.
Burgerlijk huwelijk: gemeentehuis in Dokkum
Taart, diner en feest: de IJsherberg in Dokkum
Kerkelijke inzegening: Kerkje in Wouterswoude
Bruidsmode van de bruidegom: Dijkstra Mode