Nieuw in Friesland: jouw persoonlijke weg om een professioneel fotograaf te worden!
Durf en wil jij de stap te nemen?

Je wilt de stap zetten naar je eigen fotografiebedrijf of je bent net gestart…….. MAARRRRRR……
Jij hebt de afgelopen jaren al een aantal fotografiecursussen gevolgd of zelfs een fotografieopleiding gedaan. Je hebt, in sommige aspecten van de fotografie, al meerdere workshops gevolgd en dan borrelt er iets van binnen. Fotograferen vind je eigenlijk wel ontzettend leuk. Je wordt hier en daar gevraagd om belangrijke momenten vast te leggen en dan is er die maarrrrrr! Herken je dit? Lees dan vooral ook verder.

EN NU?
Je staat, als het ware, op een kruispunt. Je hebt een baan of zoekende naar wat je wilt en je vindt fotograferen ook steeds leuker. Je krijgt voor sommige foto-opdrachten ook betaald en wat moet je nu doen. Je weet eigenlijk niet hoe je een bedrijf moet gaan opzetten en daarnaast ben of voel je je niet altijd zeker over je gemaakte foto’s. Dus ja dan twijfel je ook aan jouw kwaliteiten en de prijs die je voor je fotoreportage vraagt. Al deze onderdelen komen terug in deze fotografieopleiding, het coachingstraject voor (bijna) beginnende en al startende fotograferen.

Wat houdt deze fotografieopleiding, het coachingstraject, tot fotograaf in?
Allereerst? Je gaat een enorme groei doormaken als ondernemer, fotograaf en persoon.

Vooraf is er een intake van ongeveer een uur. Fardau gaat jou vragen stellen over hoe je nu fotografeert, wat je wilt gaan doen en waar je leerdoelen op gericht zullen zijn. Dit kan een livesessie zijn, maar er kan ook gekozen worden voor een skypesessie.

In een driemaandelijkse training gaat Fardau Spijksma (fotograaf van FBS-Fotografie en Mamaliefdefotograaf) je alle in en outs geven wat je nodig hebt om te gaan waar jij naartoe wilt en kunt. 1 dag in de maand kom je bijeen met andere cursisten waarbij er theorie en praktijk afgewisseld wordt en waarbij er ook gekeken wordt naar jouw leerdoelen.

Om jouw beeld nog sterker te maken krijg je inzichten in compositie, scherpstelling en alle standpunten. Na de theorie ga je dit ook direct in de praktijk oefenen onder haar begeleiding (dag 1).
Je krijgt theorie over workflow, over bewerking en selecteren van jouw gemaakte foto’s. Visie en missie (waar sta je nu en waar wil je naartoe). Fotograferen in de praktijk met daarbij aandacht voor licht en lichtinval (dag 2).
Je krijgt informatie over prijsbepaling, website/PR, wat en hoe verkoop je? Verder uitwerken van je missie en visie en de eindpresentatie (dag 3).

Dag 1 en 2 ga je ook fotograferen. En je krijgt elke maand opdrachten mee om uit te gaan werken en uit te voeren. De foto’s worden tijdens de bijeenkomsten ook kort besproken en zal er gewerkt worden met echte afdrukken die Fardau voor jullie drukt. Op deze manier ga je ook kennismaken met producten die je kunt aanbieden aan jouw toekomstige klant. Daarnaast ga je tijdens dit traject werken aan je eigen missie, visie en toekomstdoelen.

Elke maand is er naast de bijeenkomst ook een individueel skypesessie van 45 minuten.

In het kort:
– intake van ongeveer een uur
– die trainingsdagen (van ongeveer 5 klokuren per dag) verdeeld over drie maanden
– Naast de trainingsdagen nog 45 minuten per maand individueel contact via skype.
– Elke maand 1 of meerdere thuisopdrachten
– Terugkomochtend na ongeveer 6 maanden
– Toegang tot de facebookgroep van jouw fotografietraject.
– Gaat ook door bij 1 persoon (dan zijn de trainingsdagen iets korter).

Wat heb jij na dit coachingstraject om te groeien als fotograaf?
Je hebt een ongelofelijke rugzak gevuld met nog meer fotografieskills, meer zelfvertrouwen, een doel voor ogen, meer inzage in jouw prijsbepaling, meer ervaring in selecteren en bewerken van jouw foto’s, ontzettend veel portfolio materiaal (je gaat immers veel onder professionele begeleiding fotograferen), fotoproducten en vast nog heel veel meer!

Wie is Fardau?
Fardau Spijksma is inmiddels al 8 jaar professioneel fotograaf en is ook klein begonnen. Zij heeft geen hulp gehad in de eerste jaren en heeft door vallen en opstaan ontzettend veel geleerd. Zij had graag gewild dat dit in een sneltrein was gegaan. Ze had ook achteraf andere keuzes gemaakt. Hierdoor kan zij startende of beginnende fotografen juist op weg helpen om betere keuzes te maken en – door haar achtergrond als docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs – jou ook de goede richting kan brengen in wat je nodig hebt en waar jij de behoefte hebt om in te groeien.
Alle fotografiecursussen en fotografieworkshops van FBS-Fotografie kenmerkt zich door haar praktische gedeeltDe workshops en cursussen en dus ook dit coachingstraject voor beginnende en of al startende fotografen bestaat ook weer uit korte stukken theorie en direct oefenen in de praktijk. Zij vindt het belangrijk dat je niet alleen de theorie hoort en ziet, maar dat je zelf gaat ervaren hoe de theorie in elkaar zit, zodat het veel beter beklijft.

Borrelt er nu nog steeds iets bij je op of is het gevoel alleen maar sterker geworden. Je mag altijd (vrijblijvend) contact met mij opnemen. Voor meer informatie, advies en wat je eigenlijk maar wilt weten.

Extra informatie:
De trainingsdagen worden gegeven in Ferwert, Marrum of Leeuwarden op:

Start in mei ( 3 momenten in mei, juni en augustus op een donderdag, vrijdag of zaterdag).

Start in september (3 momenten in september, oktober en november op een donderdag, vrijdag of zaterdag)

Investering is: € 995,– incl. btw, materiaal, afdrukken, koffie, thee, lunch en alles wat hierboven staat.


Mentoring fotograaf in opleiding in Friesland, Groningen, Drente, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland. Start in februari 2020 door Fardau Spijksma.