Een ochtendje op de tuin in Birdaard. 

In juli is er in Marrum een erg leuke ladiesday georganiseerd. Een prachtige dag en een super mooie locatie. De sfeer werd vooral gecreëerd door de aankleding van het geheel. Als standhouder gaf je iets voor de verloting, die die middag zou gaan plaatsvinden. Ik had gekozen om een fotoshoot cadeau gegeven en deze was gewonnen door Sandra.

Sandra was super enthousiast en wilde eerst graag met haar kinderen op de foto en na even gepraat te hebben was ze er uit! “Ik wil met mijn ouders op de foto. Nu het nog kan”, zei ze. En wat is het mooier om dat te gaan doen op de plek die zo ontzettend vertrouwd is voor hun allemaal.

Maar ja dan moet de boontjes wel klaar zijn en dat is eind augustus.

Nu alles wat eerder was door de vele regen en daarbij ook weer de hoge temperaturen ben ik halverwege augustus naar Birdaard gereden, naar de volkstuin. Toen ik aankwam zat moeders de boontjes te doppen en Heit en Sandra waren druk aan het plukken. Sandra is namelijk in opleiding! Haar Heit leert haar en een goede vriendin van haar alles wat komt kijken om een eigen groentetuin te maken, bouwen en te verbouwen. En hoe kan dat nou beter dan in de praktijk te gaan.

“Net te folle poespas,” werd er door Sandra gezegd, “want dan wol myn Heit net mear”.

Dus dat heb ik gedaan. Een paar mooie foto’s gemaakt van het plukken samen en toen natuurlijk even met zijn tweetjes, drieën en later nog even alleen met Mem. Het was een mooie ochtend op de tûn in Birdaard.